Замочування горіхів збільшує кількість ферментів, макро та мікроелементів, що дозволяє організму їх краще засвоювати.

На жаль, багато хто з нас не замочує горіхи перед вживанням.

Нестача часу, ліньки, хочеться схрумати горішок прямо тут і зараз. Знайомо? Впевнений, що так робить більшість із нас. Для тих, хто хоче повністю розкрити смак горіхів та отримати максимальну користь, потрібно перед вживанням промити їх та замочити у чистій воді. Це позбавить горіхи шкідливої фітинової кислоти, яка ускладнює перетравлення.

Для кожного горішка є своя необхідна кількість часу:

— Миндаль - 12 годин;

— Пекан - 8 годин;

— Фундук - 8 годин;

— Волоський горіх - 8 годин;

— Кедр - 8 годин;

— Кешью - 6 годин;

— Макадамії - 4 години.

Але найлегше – замочити горіхи на ніч, потім злити воду, викласти їх на паперовий рушник і просушити. Такі горішки можна зберігати у холодильнику близько 3 днів.