Замочування горіхів збільшує кількість ферментів, макро та мікроелементів, що дозволяє організму їх краще засвоювати.
На жаль, багато хто з нас не замочує горіхи перед вживанням.
Нестача часу, ліньки, хочеться схрумати горішок прямо тут і зараз. Знайомо? Впевнений, що так робить більшість із нас. Для тих, хто хоче повністю розкрити смак горіхів та отримати максимальну користь, потрібно перед вживанням промити їх та замочити у чистій воді. Це позбавить горіхи шкідливої фітинової кислоти, яка ускладнює перетравлення.
Для кожного горішка є своя необхідна кількість часу:
— Миндаль - 12 годин;
— Пекан - 8 годин;
— Фундук - 8 годин;
— Волоський горіх - 8 годин;
— Кедр - 8 годин;
— Кешью - 6 годин;
— Макадамії - 4 години.
Але найлегше – замочити горіхи на ніч, потім злити воду, викласти їх на паперовий рушник і просушити. Такі горішки можна зберігати у холодильнику близько 3 днів.